Työsuojelurahaston rahoittama viestintäkampanja on kohdistettu sote-alan ammattilaisille, jotta he kertoisivat positiivisia tarinoita alansa vetovoimaisuudesta ja saisivat lisätietoa hyvistä ergonomisista työkäytännöistä, joiden avulla työhyvinvointia on mahdollista edistää.
Viestintäkampanjan toteutus tapahtuu ajalla 15.2.-31.12.2024. Viestintäkampanja kohdistuu pääsääntöisesti Kainuun hyvinvointialueen ikääntyneiden palveluiden työntekijöihin, mutta erilaisten tapahtumien, blogien, nettisivujen, some-postausten tai podcastien myötä kampanjan sanomaa levitetään myös laajemmin sote-alan työntekijöille.
Sote-alan veto- ja pitovoiman edistäminen hyviä työkäytäntöjä ja ergonomiatietoa levittämällä on tärkeää alan tulevaisuuden kannalta. Suomen väestö ikääntyy ja sen vuoksi vanhus- ja sote-palveluiden tarve kasvaa. Samanaikaisesti työikäisten määrä vähenee. Tulevaisuudessa työt tulee organisoida ergonomisesti eli terveellisesti, turvallisesti ja tehokkaasti inhimillisyyttä unohtamatta. Viestintäkampanja levittää tietoa, miten sote-alan veto- ja pitovoimaa voidaan edistää ergonomiatietoa hyödyntämällä. Tutustu viestintäkampanjan teemoihin ja tapahtumiin. Osallistu mukaan – levitetään yhdessä positiivisuutta sote-alalle!
Viestintäkampanjan teemat:
1. Työnilo kiertoon – haasta kollega tai ilmianna innostava tapausesimerkki sote-alalla toimimisesta: Jaa innostava tarina omalla some-kanavallasi ja haasta myös kollegasi kertomaan omasta työstään positiivinen esimerkki sote-alan pito- ja vetovoiman lisäämiseksi. Käytä some-julkaisussa tägiä #valitseilojainnostus ja tee siitä tarvittaessa julkinen, jotta viestintäkampanjan esimerkit leviävät laajemmin.
2. Innostu ergonomiasta – ergonomiainterventioiden vaikutukset työn kuormitustekijöihin: osallistu ergonomiatietoiskuihin, joiden tavoitteena on sote-alan veto- ja pitovoiman edistäminen ergonomia- ja työturvallisuustietoa lisäämällä. Katso tietoiskujen aikataulu Ergomentorin koulutuskalenterista.
3. Valitse ilo ja innostus – asiaa vanhustyön ammattilaisille: tule mukaan vanhustyön ammattilaisille suunnattuihin seminaareihin tai seuraa viestintäkampanjan julkaisuja, kuten blogeja ja podcasteja.

Yhteistyökumppanit
- Työsuojelurahasto
- Kainuun hyvinvointialue
- Suomen Podcastmedia
- Psykopodiaa – psykologi Nina Lyytinen
- Livekuvaukset.fi
- Ergomentor

Työsuojelurahasto
Viestintäkampanja on toteutettu Työsuojelurahaston tuella.
Työsuojelurahasto on suomalaisen työelämän tutkimuksen ja kehittämisen rahoittaja.

Kainuun hyvinvointialue
Viestintäkampanja kohdistuu Kainuun hyvinvointialueen ikäihmisten palveluiden toimialueelle. Kampanjan aikana vanhustyön tekijät voivat osallistua ergonomiatietoiskuihin ja/tai esihenkilöille suunnattuihin Työnilo kiertoon -työpajoihin, joiden kautta ideat ja työkäytännöt leviävät henkilöstölle.

Suomen Podcastmedia
Suomen Podcastmedia tuottaa vaikuttavia podcasteja aina ideasta julkaisuun ja markkinointiin asti.
Viestintäkampanjassa tuotetaan kaksi podcastia:
- Innostu ergonomiasta – ergonomiset työkäytännöt ja
- Valitse ilo ja innostus – sote-alan pitovoimatekijät

Psykopodiaa podcast
Psykopodiaa on psykologi Nina Lyytisen juontama Suomen suosituin psykologian ilmiöitä käsittelevä podcast, jossa pureudutaan moniin kiinnostaviin työelämän, psykologian ja hyvinvoinnin kysymyksiin.
Valitse ilo ja innostus -viestintäkampanjassa toteutetaan kaksi podcastia yhteistyössä Psykopodiaa podcastin kanssa.

Livekuvaukset.fi
Livekuvaukset.fi tekee striimaukset ja livelähetykset verkkoon helposti. Valitse ilo ja innostus -viestintäkampanjan tapahtumia järjestetään etä- ja lähiyhteyksillä, jotta osallistujien osallistuminen helpottuu.

Ergomentor
Ergomentor on koulutus- ja konsultaatioyritys, jonka erityisalaa ovat ergonomia, omaishoitajien hyvinvointi, työhyvinvointi, turvallisuus ja työväkivallan hallinta.
Ergomentor edistää sote-alan veto- ja pitovoimaa levittämällä ergonomiatietoutta ja järjestämällä Valitse ilo ja innostus -seminaareja sote-alan ammattilaisille.